Już w tym roku nasza restauracja obchodzi swoje drugie urodziny! Nasze pierwsze dwa lata działalności na mieleckim rynku nie były łatwe.
Już miesiąc po otwarciu, wiele z naszych planów zredukowała pandemia. Duża część naszych projektów musiała zejść na dalszy plan. Najważniejszym przedsięwzięciem miały być nasze pierwsze urodziny, na które wielu z naszych wiernych klientów jak i my sami czekaliśmy z niecierpliwością. Jednak z powodów restrykcji oraz ograniczeń jakie zostały na nas wszystkich nałożone, a także w trosce o zdrowie naszych pracowników i gości podjęliśmy decyzję o odwołaniu uroczystości.
W tym roku chcielibyśmy się zrekompensować. Wszyscy mamy już większe doświadczenie związane z pandemią, wiemy jak zapobiegać oraz jak chronić naszych bliskich w większym stopniu, niż rok temu, tym razem się nie poddajemy i drugie urodziny naszej restauracji na pewno się odbędą!
Data jaką wybraliśmy, aby móc celebrować ten dzień z naszymi gośćmi nie jest przypadkowa. Wraz z naszą wspaniałą ekipą uznaliśmy, że zbiegające się w czasie Święto Zakochanych, będzie idealnym terminem do świętowania naszych dotychczasowych osiągnięć. Będzie to również wspaniały moment dla naszych gości, aby i oni mogli spędzić walentynki w wyjątkowy sposób w towarzystwie dobrego jedzenia, przy relaksującym akompaniamencie piano i energetyzujących, autorskich drinkach, stworzonych przez samą szefową restauracji i z niebywałą precyzją przygotowywanych przez nasze wspaniałe barmanki.
A jak to mówią „przez żołądek do serca”, i takie jest nasze główne założenie.
Już w sobotę 12 lutego o godz. 18:00 odbędzie się u nas specjalnie przygotowana na tę okazję degustacyjna kolacja urodzinowa składająca się z poczęstunku, kilku świetnych propozycji oraz gościa programu, którym będzie tort, a także kilka innych atrakcji. Dlatego szczególnie zapraszamy do śledzenia naszej strony na Facebooku, by być na bieżąco z wszystkimi aktualizacjami.
Wraz z nadejściem drugiej rocznicy otwarcia Antonówki, zaprezentujemy Państwu nową autorską kartę menu. Bogata w lekkie i świeże propozycje Szefowej Kuchni, łączy w sobie dania tradycyjnej kuchni polskiej z elementami nowoczesnej kuchni śródziemnomorskiej. Pieczę nad każdym daniem sprawują sami właściciele restauracji Agata i Łukasz Matusik, których wieloletnie doświadczenie, dbałość o produkty oraz miłość do kuchni są widoczne od przekroczenia progu Antonówki poprzez dania, jakie trafiają na Państwa stoły, aż po wykwalifikowaną obsługę, która z radością na twarzy i sercem na dłoni, pełni pasji i zaangażowania służą poradą, by umilić Państwu chwile u nas spędzone.
Serdecznie zachęcamy do spędzenia walentynkowego weekendu z nami. Jesteśmy pewni, że w naszych propozycjach, każdy z Was znajdzie coś dla siebie, a my damy z siebie wszystko, aby było smacznie jak zawsze!
Agata i Łukasz Matusik
Właściciele/Szefowie Kuchni