Głównym daniem naszej restauracji jest pizza, wypiekana w stylu neapolitańskim, zgodnie z tradycyjną recepturą. Co to oznacza? Prawdziwa pizza neapolitańska cechuje się średnicą nie przekraczającą 35 cm oraz zarumienionym, delikatnie przypalonym brzegiem. Pizza wypiekana jest w czasie 60-90 sekund w specjalnym piecu w kształcie kopuły, rozgrzanym do temperatury ok. 460-500 ⁰C.
Ciasto w pizzy neapolitańskiej składa się wody (ponad 60%), włoskiej mąki typu 00, niewielkiej ilości drożdży oraz soli morskiej. Po wyrobieniu ciasta, formuje się kulki, a następnie, po odpowiednim czasie dojrzewania następuje przygotowywanie placków. Wszystkie etapy wykonuje się ręcznie, specjalną techniką pozwalającą na wypchnięcie powietrza ze środka ciasta do rantów, przez co staje się wyrośnięte i puszyste.
Pizza neapolitańska jest miękka w dotyku i delikatna w smaku. Bazą naszej napoletany są słodkie, włoskie pomidory San Marzano oraz świeża mozarella fior di latte z krowiego mleka. Przysłowiową wisienkę na torcie stanowi cięta bazylia oraz oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Większość stosowanych przez nas produktów jest specjalnie sprowadzane od włoskich dostawców. Największą wagę przywiązujemy do tego, aby składniki były całkowicie świeże i naturalne.
Poza pizzą przygotowujemy również świeże i pyszne desery - tiramisu oraz panna cottę, czyli klasykę we włoskim wydaniu. Do tego polecamy pyszną kawę, ze specjalnej mieszanki ziaren pochodzących z Brazylii i Indii, paloną przez rzeszowską palarnię kawy Momento. Na orzeźwienie polecamy świeże piwo rzemieślnicze z polskiego Browaru Popiel z Kurozwęk. Proponujemy również szeroki wybór włoskich napoi, szprycerów i drinków zarówno alkoholowych, jak i bezalkoholowych. U nas każdy znajdzie coś dla siebie!