[FOTORELACJANOWA]12867[/FOTORELACJANOWA]
Zamek Przecław intensywnie wraca do życia. W sobotę 7 czerwca oficjalnie otwarta została zamkowa restauracja. Szef kuchni Krzysztof Wróbel przygotował krótkie, ale bardzo ciekawe menu. Posiłki oferowane przez kuchnie to połączenie staropolskich smaków z nowoczesnością. Wśród propozycji znalazły się między innymi pierogi z kaszanką, filet z sandacza czy steki z kurczaka w proziaku.
Pierwszy weekend działania restauracji był bardzo intensywny. Przez cały dzień miejsce to odwiedzali licznie goście. Przygotowano też atrakcje dla najmłodszych - dmuchaną wersję przecławskiego zabytku oraz animacje i zabawy. Nie zabrakło również klimatycznej muzyki na żywo.
Restauracja będzie czynna codziennie w godzinach 12:00-21:00. Miejsce to oferuje także organizację przyjęć okolicznościowych, wesel, bankietów czy spotkań biznesowych.