Zamknij

Lody włoskie - czy to się opłaca?

artykuł sponsorowany + 19:42, 27.04.2022 Aktualizacja: 19:42, 27.04.2022

Lody włoskie to letni deser uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Charakteryzuje się miękką konsystencją i wyglądem zakręconego stożka umieszczonego w waflu. Takie lidy przygotowywane są w specjalnych automatach - szybko i smacznie.

Produkcja lodów włoskich  - od czego należy zacząć? 

Aby móc produkować dobre lody potrzebna jest nie tylko odpowiednia maszyna i nieco wiedzy. Przyda się również dobrej jakości proszek do lodów włoskich (to podobnie jak i pozostałe zaopatrzenie lodziarni można znaleźć na alelody.pl). Wbrew opinii stosowanie gotowych mieszanek wcale nie jest droga na skróty pod warunkiem jednak, ze wybrany zostanie najlepszy i najwyższej jakości produkt. Należy pamiętać o tym, by produkcja była udana, koniecznie należy trzymać się zaleceń przekazanych przez producenta mieszanki. Chodzi tu przede wszystkim o zastosowanie właściwych proporcji względem mieszanki oraz wody lub mleka. Lody włoskie w proszku do doskonałe rozwiązanie przede wszystkim do lodziarni i kawiarni, w których panuje duży ruch, a szybkie wydawanie deserów jest niezwykle istotne.

Mieszanki dostępne są w wielu różnych smakach, co pozwoli na przygotowanie w lodziarni naprawdę bardzo szerokiej i różnorodnej oferty lodów włoskich.

Lody włoskie - czy to warta uwagi inwestycja?

Lody włoskie, ze względu na swój smak, wygląd i konsystencje są niezwykle lubiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Nic więc dziwnego w tym, że przysmak ten, szczególnie w okresie letnim gości w wielu kawiarniach i lodziarniach, do których niezmiennie zawsze ustawiają się długie kolejki. Z tego też powodu umiejętnie poprowadzona, inwestycja w produkcję lodów włoskich może być przedsięwzięciem bardzo opłacalnym, szczególnie przy korzystaniu z metod szybkiego przygotowania lodów, czyli gotowych mieszanek.

Co jest niezbędne do przygotowania doskonałych lodów włoskich? To przede wszystkim:

  • specjalna maszyna przeznaczona do przygotowywania lodów włoskich (nie musi być duża, w zależności od indywidualnych potrzeb można postawić na mniejsze, znacznie tańsze, ale równie funkcjonalne urządzenie);
  • mieszanka do lodów o wybranym smaku (w sprzedaży dostępnych jest ich nawet kilkadziesiąt, zatem jest w czym wybierać);
  • rożki i kubeczki do serwowania lodów;
  • dodatki i dekoracje (opcjonalnie).

Proces wytwarzania lodów włoskich nie jest co prawda skomplikowany, warto jednak poświęcić nieco czasu na dokładnie zapoznanie się z nim, aby tworzyć nie tylko smaczne, ale i pięknie wyglądające lody, które będą zachwycały klientów, powracających do naszej wytwórni lodów włoskich po raz kolejny.

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%