Całe swoje dorosłe życie pomagała mężowi prowadzić warsztat samochodowy. Po cichu marzyła jednak o własnej restauracji. Gdy nadarzyła się okazja, namówiła rodzinę na kupno mieleckiego lokalu gastronomicznego. Tyle, że spełnienie tego marzenia miało bardzo wysoką cenę.
Małżonkowie sprzedali dom i zamieszkali u córki. Musieli też pozbyć się warsztatu samochodowego. Tymczasem trzy miesiące po otwarciu restauracji przyszła pandemia, a potem jeszcze wojna i inflacja. Gastronomiczny biznes, zamiast oczekiwanych zysków, przynosi same straty.
Zdarzało się, że przez cały dzień w „Vis a Vis” nie pojawi się ani jeden klient. Na szczęście pojawił się gość specjalny, Magda Gessler – realizująca telewizyjne show, w którym pomaga podupadającym restauracjom „stanąć na nogi”.
[FOTORELACJA]9919[/FOTORELACJA]
Czy „Kuchenne Rewolucje” w mieście samolotów, zabiorą restauratorów z piekła długów do nieba sukcesu?
„Kuchenne Rewolucje” to polski program rozrywkowy typu reality show telewizji TVN oparty na amerykańskim formacie „Kitchen Nightmares”, nadawany od 2010 roku.
Do programu zgłaszają się restauratorzy, którzy mają problem z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację i w ciągu czterech dni dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej.
Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów (np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób czy zmienia wystrój wnętrza), a także prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni.
Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.
Zimą 2022/2023 odcinek „Kuchennych Rewolucji” realizowały był w mieleckiej restauracji „Vis a Vis”.