Zamknij

„Kuchenne Rewolucje” w Mielcu dzisiaj na antenie TVN [FOTO, WIDEO]

14:57, 16.03.2023 Aktualizacja: 15:03, 16.03.2023

Najstarsze wzmianki o Mielcu pochodzą z wieków średnich, ale sławę przyniosły mu otwarte w okresie międzywojennym i - wciąż działające - zakłady lotnicze. Magda, wspierana przez męża Piotra i dorosłą córkę Aleksandrę, jest tu właścicielką restauracji „Vis a Vis”.

Całe swoje dorosłe życie pomagała mężowi prowadzić warsztat samochodowy. Po cichu marzyła jednak o własnej restauracji. Gdy nadarzyła się okazja, namówiła rodzinę na kupno mieleckiego lokalu gastronomicznego. Tyle, że spełnienie tego marzenia miało bardzo wysoką cenę. 

Małżonkowie sprzedali dom i zamieszkali u córki. Musieli też pozbyć się warsztatu samochodowego. Tymczasem trzy miesiące po otwarciu restauracji przyszła pandemia, a potem jeszcze wojna i inflacja. Gastronomiczny biznes, zamiast oczekiwanych zysków, przynosi same straty. 

Zdarzało się, że przez cały dzień w „Vis a Vis” nie pojawi się ani jeden klient. Na szczęście pojawił się gość specjalny, Magda Gessler – realizująca telewizyjne show, w którym pomaga podupadającym restauracjom „stanąć na nogi”. 

[FOTORELACJA]9919[/FOTORELACJA]

Czy „Kuchenne Rewolucje” w mieście samolotów, zabiorą restauratorów z piekła długów do nieba sukcesu?

Emisja 3. odcinka już dziś o godz. 21:35 w TVN! ZOBACZ ZAPOWIEDŹ:

„Kuchenne Rewolucje” to polski program rozrywkowy typu reality show telewizji TVN oparty na amerykańskim formacie „Kitchen Nightmares”, nadawany od 2010 roku.

Do programu zgłaszają się restauratorzy, którzy mają problem z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację i w ciągu czterech dni dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej.

Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów (np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób czy zmienia wystrój wnętrza), a także prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. 

Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.

Zimą 2022/2023 odcinek „Kuchennych Rewolucji” realizowały był w mieleckiej restauracji „Vis a Vis”.
 

(PC)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%