• Jak już informowaliśmy, w Mielcu trwa realizacja programu „Kuchenne Rewolucje”, którego autorką jest znana restauratorka Magda Gessler.
• Miejscem akcji jest Restauracja „Vis a Vis”, której nowi właściciele nie do końca radzili sobie z prowadzeniem biznesu.
• Na zaproszenie ekipy realizującej nagrania mieleccy dziennikarze wzięli udział w jednym z nagrań. Magda Gessler odpowiedziała przy okazji na kilka pytań związanych z jej obecnością w Mielcu.
• Przy okazji dowiedzieliśmy się też, jak zmieni się nazwa lokalu od strony ul. Jagiellończyka. Od teraz nazwę „Vis a Vis” zastąpi nowa - „Latające smaki” - w nawiązaniu do lotniczej historii Mielca. Zupełnie zmieni się też karta dań, przearanżowane będą wnętrza.
[FOTORELACJA]9734[/FOTORELACJA]
Program „Kuchenne Rewolucje” emitowany w telewizji TVN od lat cieszy się dużą popularnością. Jak przekonywała w rozmowie z mieleckimi dziennikarzami jego bohaterka - Magda Gessler - to dlatego, że „program jest autentyczny i pokazuje prawdziwe historie”.
Do programu zgłosiła się rodzina, która kilka lat temu przejęła restaurację „Vis a Vis”. Od początku wszystko szło nie tak, jak zakładała sobie pani Magda, właścicielka lokalu, która marzyła o takiej roli przez 25 lat. Teraz, wspólnie z Magdą Gessler, uczy się jednak wszystkiego na nowo.
- Moja wizja bycia właścicielem restauracji była zupełnie inna. Boimy się, bo przed nami jest bardzo dużo bardzo ciężkiej pracy. Musimy dać radę i przede wszystkim nie zapomnieć, jak się to wszystko robi, jak to wszystko przygotować - przyznawała w rozmowie z dziennikarzami właścicielka lokalu.
- Projekt na tę restaurację jest zaskakujący. Restauracja nazywała się „Vis a Vis”. Strasznie pretensjonalnie. My lubimy proste koncepty, nie lubimy udawać, że coś rozumiemy, kiedy tego nie rozumiemy i nas to odrzuca. Reakcja każdego prostego obywatela jest taka, by było bardziej swojsko, śmiesznie. Nazwa jest bardzo ważna, ma swoją energię - mówiła Magda Gessler, która zaproponowała nową nazwę restauracji.
- Będzie się to nazywało „Latające smaki”. Były tu latające emocje, a ja zmieniłam to na „Latające smaki” i będą rzeczywiście latać te smaki w powietrzu, wokół was. Będą unoszone przez różne przedmioty. Będzie to restauracja w kolorach trochę bajki, będą błękity, nie będzie tego obciążenia, brązu, które bardziej przypomina Tajlandię, niż Polskę. Będzie to miejsce pełne fantazji. Jak tu będzie się wchodzić to nawet przy najgorszej pogodzie będziemy fruwać i czuć, że możemy zjeść lekko. Będzie to jedzenie zupełnie niespodziewane, ale bardzo wesołe i kolorowe - mówiła Gessler.
Na pytanie, czy nowa nazwa lokalu ma nawiązywać do lotniczych tradycji Mielca, Magda Gessler odpowiedziała twierdząco. - Znam historię Mielca. Jestem osobą, która ubóstwia latać samolotami i mocno eksperymentuje, bo jeśli muszę to latam też helikopterami. Dla mnie latanie jest czymś wspaniałym i to miejsce będzie miejscem „latającym” - powiedziała.
Po przeprowadzeniu „rewolucji”, twórcy programu wraz z Magdą Gessler powrócą do Mielca za kilka tygodni, by skontrolować, jak właściciele lokalu radzą sobie po zmianach. Zrealizowany w Mielcu odcinek ukaże się na antenie TVN wiosną przyszłego roku.
34 18
Śmiechu warte
10 6
Próba ratowania swojego biznesu i chęć do pracy nie jest śmiechu warte. Prowadzenie prywatnego biznesu w dzisiejszej Polsce jest godne pochwały. Śmiechu warte to jest rozkradanie publicznych pieniędzy czy życie na zasiłku przez zdrowego człowieka.
5 5
Pisior zazdrości?
16 2
No właśnie.
23 2
Magda przyszła w butach bez palców??? Teraz w zimie?
3 4
W końcu wie co robi hehe.
11 8
I co się stało. Kazdy ubiera się jak mu pasuje. Ale zapomniałam mieszkamy w dziurze wiec trzeba na to zwracać uwagę bo cię obrobią....
35 34
Bardzo lubię program Pani Magdy, bo jest inspirujący. Jeśli ktoś nie potrafi z tego programu czerpać wiedzy z doświadczenia Pani Magdy, to już jego problem - niech po prostu nie interesuje się nagraniem i nie ogląda tego programu. Choć wszystkim członkom rodziny przygotowane przeze mnie potrawy smakują, to absolutnym novum kulinarnym dla mnie było np. dodanie pomidora do pyrkającego rosołu - dodałam i rzeczywiście podkręca smak. Bardzo dziękuję Pani za tą i wiele innych trafnych rad. Proszę nie przejmować się hejtem, niektórzy ludzie są jak wilki.
8 0
Mi też się podoba, z tego co słyszę to większość ludzi ogląda jej programy a tylko nieliczni piszą bzdurne komentarze.
Fajnie,że nareszcie u nas.
3 3
Dobrze, że rosół pyrkał, a nie prykał. "Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza, dla naszego klubu, kuchareczka Gelserka. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam Geslerka sto lat!"
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek
26 13
A, to ta pani z makaronem na głowie. 🤣
18 0
Babka ziemniaczana jest ?
1 0
Tylko w Choroszczy ;)
0 0
JAK NIEMA BABKI
35 27
mieleckie wydarzenie roku świadczące o poziomie tej mieściny
15 12
Super określenie dla siebie wybrałeś.
Dno nie może napisać nic mądrego!
16 32
Dla pieniędzy odrzeć się z godności przed całą Polską!
19 8
I pierwszy polecisz zjeść coś w tej restauracji, nie wspomnę już o tym, że pewno filujesz tam pod lokalem, żeby promocja z zaproszeniem na darmową kolację ciebie nie ominęła.
3 9
Piękne chrześcijańskie i typowo polaczkowe podejście - na jad odpowiedzieć jadem. I kto tutaj jest większym burakiem.
8 18
wstydu trzeba nie miec
21 5
Będą latające potrawy, typu gołąbki. A danie główne to Black Hawk, czyli Jastrząb w czarnym kawiorze
7 5
ta rewolucja powinna odbyć się w rzochowie, najpierw wygnanie prezydenta rzochowa, a potem reaktywacja słynnego baru
9 8
Rozumiem parcie na szkło ale żeby tak publicznie prać swoje brudy...
8 9
Na planie tak jakby ktoś nie wiedział że to jest poczęstunek po rewolucjach i oczywiście przypadkowo spotkani goście to jest ekipa hejmielec i radio leliwa dopiero teraz wyszła prawda bo kto by chciał jeść takie coś
0 0
To nie przypadek że kama rymuje sie z kałem?
12 3
latające talerze byłoby lepsze
14 2
Wystarczy zmienić nazwę na KOKOMO. 😁
18 6
To jest kolejny chory program jak wiele dziś w TV. Marnowanie jedzenia i nic więcej, no może poza wydzieraniem się i rzucaniem talerzami dla szopki. Od stwierdzenia czy żywność jest świeża i zdrowa jest sanepid (gdyby działał prawidłowo) następnie oczywiście ludzie którzy wypełniają lokal w którym jest smaczne świeże jedzenie.
Ludzie czy wy myślicie że kamera zmieni człowieka który żywił lata ludzi starym jedzeniem i to niezależnie czy w górach na mazurach czy w Mielcu - odpowiedź jest prosta i oczywista.
4 10
Będzie drogo i mało jedzenia cza do maca
16 1
Czy jak ktoś chce rozwijać swoje marzenia, szuka pomocnej "dłoni", to należy go zrównać z podłożem?
Powinno cieszyć, że chce zmienić, że poszukuje rozwiązań , że w ogóle jeszcze dąży do tego. Czy to coś złego ? A może nie trzeba pomagać, bo po co? Szukać pomocnej dłoni? Bo i tak czar pryśnie, jak mydlana bańka, tak? Marzenia są po to, by je spełniać. Nie odbierajcie tego , bądźmy ludźmi, tak po prostu...Choć wielu już nie wie, jak być człowiekiem
13 1
Czy jak ktoś chce rozwijać swoje marzenia, szuka pomocnej "dłoni", to należy go zrównać z podłożem?
Powinno cieszyć, że chce zmienić, że poszukuje rozwiązań , że w ogóle jeszcze dąży do tego. Czy to coś złego ? A może nie trzeba pomagać, bo po co? Szukać pomocnej dłoni? Bo i tak czar pryśnie, jak mydlana bańka, tak? Marzenia są po to, by je spełniać. Nie odbierajcie tego , bądźmy ludźmi, tak po prostu...Choć wielu już nie wie, jak być człowiekiem
8 2
Najbardziej chce mi się śmiać z gapiów których na zdjęciach nie widać ale na parkingu było ich sporo. Nie wiem na co liczyli, że dadzą coś darmo zjeść hehe.
9 5
Są śmieszniejsze rzeczy. 30 % idiotów popiera rząd składający się z osób chorych psychicznie ze starym gejem na czele. Słucha radia którego właścicielem jest ruski agent wspierający pedofilie. I to wszystki za 500 zl :D
8 3
Szkoda że nie było jej NA REWOLUCJACH w Krzywej D..u..pie I Staromiejskiej Mordowni na STARÓWCE🤣 Wyleciała by szybciej jak weszła 🤣
10 2
A rosół z manadrynkami był ?
2 1
:)
1 1
qqqt..as PO niemiecku w sosie własnym i Kotlet lany żyganiną POlewany a na deser pół słoika bitej flegmy od grużlika - SMACZNEGO !
11 3
A wystarczy wpisać google parę nazw lokali które odwiedziła Pani M/G i sprawdzić ile jest napisów " Zamknięte na stałe " . Wesołych Świąt.
8 8
Przynajmniej czasem coś się dzieje w tej dziurze, bo jak 10 lat temu pojechałem do Warszawy do ludzie nie wiedzieli gdzie jest Mielec.
7 5
Pamietaj cwoku jeden ,ze to Warszawa lezy kolo Mielca,a nie odwrotnie!!!
3 4
Tepe spoleszenstwo platformersko-lewackie warszawki zawsze bedzie niedouczone.Oni przy udziale agentury trzaskowskiego i tttffffuusska znaja sie tylko na chamstwie,barbarzynstwie i obrazaniu innych.Wlasnie dales swiadectwo przynaleznosci do tej bandy mafiozow.Jestes dumny?! Nawet sie nie chwal,bo nie ma czym,jelopie.
2 1
zgadza sie, bo jak przejmowali solidarnie kazanówkę, budynek po byłej radze narodowej to warszawa dzwoniła do robotnicy ziobroniowej w usługach odzież-2, a nie odwrotnie
0 1
następnym razem pojedź do stolicy kraju a nie do wioski za Wisłą ;))
1 2
CZ: Napisz zabawne opowiadanie o kraju leżącym w środku Europy, które ma biało-czerwoną flagę, prezydenta Andrzeja Dudę i liczy około 38 000 000 mieszkańców, na 5000 znaków.
AI: Pewnego dnia w kraju leżącym w środku Europy, który miał biało-czerwoną flagę, prezydenta Andrzeja Dudę i liczył około 38 000 000 mieszkańców, wydarzyło się coś bardzo dziwnego. Otóż wszyscy mieszkańcy zaczęli nagle tracić wzrok i chodzić po ulicach w ciemnościach. Na szczęście prezydent Andrzej Duda był na to przygotowany i rozkazał wszystkim mieszkańcom założyć kolorowe skarpetki, dzięki czemu mogli oni znowu widzieć swoje drogi. Wszyscy byli zachwyceni i zaczęli tańczyć na ulicach w swoich kolorowych skarpetkach. Prezydent Andrzej Duda cieszył się, że udało mu się rozwiązać problem i wszyscy mieszkańcy byli znowu szczęśliwi.
0 1
Uderz w stół, buraki z dziury się odezwą... 🤣
8 10
Przynajmniej czasem coś się dzieje w tej dziurze, bo jak 10 lat temu pojechałem do Warszawy to ludzie nie wiedzieli gdzie jest Mielec.
1 1
no pewnie ,że nie wiedzieli skoro w wiekszości warszawiacy to z teraz głównie z Kocka . pardon teraz pewnie bardziej z Połtawy...
9 6
Dziurę to ty masz w swojej obsranej d..e
4 0
A ty nie masz dziury? Mama ci zaszyła, żeby cię klecha nie posuwał? 🤣
2 2
Magda ? zaprosiła Magdę G do reorganizacji restauracji, bo zamierza robić coś o czym nie ma zielonego pojęcia czyli gotować i sprzedawać własny produkt, zero wiedzy i zero pomysłu na biznes,
a było tak pięknie, gdy na jagielończyka w zespole szkół zawodowych funkcjonowała zawodówka i technikum gastronomiczne, niestety za kadencji j.myśliwca nietykalnego szefa rady miejskiej i dyrektora tej szkoły (2-pak) ro_zpierdu< przyszłych profesjonalnych kucharzy, bo.. nauczyciele weszli w bardziej intratne kursy pup pod zamówienie lokujących się nagminnie knajp burdeli i w prywatne szkoły ogólno-nic np. kosmetyka i wizaż na dotacjach rządowych,
co pozostało ? - mazurzenie i twórcy mieleckiej gastronomii na bazie legendarnej ciotki pijaczki po włoskich wojażach, wcześniej kucharzącej na wiejskich weselach, hit
Latające Smaki w stanie nieważkości po spożyciu i strzał w 10-tkę, wygląda na to, że Magda G jest wtajemniczona w kulinarną historię naszego miasta bardziej niż historię jego lotnictwa, brava !
3 0
kiedy ten latający hit pokażą w telewizji rządowej (mam darmową)
3 2
co tu śmierdzi 💩, bo nazwisko właścicielki lokalu Magda Skotak upubliczniła tarnowska tv, a tu wielka tajemnica, w/g słowników staropolskich skotak to zając/szarak niby od ruski стрибати - skok, ale my czytamy ukraińskie bukwy po polsku i rozumiemy prawilno sciota,
nie kupuję medialnie gniota o garko tłuku uczącym się 25 lat produkcji ciasta na włoską pizze z wielkim pragnieniem bycia restauratorką, Magdo S. trzeba robić to co potrafisz, albo skończyć szkołę gastronomiczną,
2 0
W punkt. Zaorane.
1 0
mamy ukry, damy pochodzą z zamościa, a te wojaże w kuchni włoskiej to bujda, z taką tuszą i bez doświadczenia w branży można tylko sprzątać ewentualnie tyłki podcierać żydówkom, ot życie
2 2
DNO!!! DNO!!! i jeszcze raz DNO!!!
0 0
vis a vis była bardzo fajna nazwą. Kuurła kto wymysłił zastąpienie jej na Latające Talerze?
0 0
KOKOMO było lepsze !!!!
1 2
Uderz w stół, a buraki z podkarpackiej dziury się odezwą... 🤣
1 1
chyba z twojej lufy bo jedzie bąkiem aż mdli
1 0
Żadna rewelacja po tych rewolucjach.
1 0
dziurkiewicze z pipidówy, bo jak brak 5-tej klepki i oleju w głowie to i tak 💩 z rewolucji w kuchni, a w ogóle co to za moda cienki placek prażony na kamieniu z czym popadnie na wierzchu rodem z wędrownych taborów
i jakie odniesienie do kuchni polskiej ?
1 0
Albo były dwie restauracje vis a vis w Mielcu, albo to jakaś ściema, bo zawsze na dzień dobry zmieniany jest wystrój i szyld. A tu jak bylo tak jest.
1 0
musiała być niezła jazda na forum, bo usunięte po rewizycie Gesler
czy ktoś coś wie w temacie i dlaczego dane restauratorki z Zamościa podała tv-tarnów, a u nas cicho-sza, w necie też tylko gadka o rewolucji bez rewelacji więc w co grane,
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu hej.mielec.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz