[FOTORELACJA]10068[/FOTORELACJA]
Do godziny 18 w niedzielę na Placu AK w Mielcu trwał Mielecki Jarmark Żywności i Rękodzieła przygotowany z okazji Światowego Dnia Pszczoły.
Gościem specjalnym wydarzenia był Paweł Gradowski - finalista MasterChef, który szykuje gulasz z chorizo. Byli też wystawcy z serami, wędlinami, miodami, olejami, chlebami, przetworami i wiele innych.
W ramach jarmarku przygotowano warsztaty:
10.00 - 12.00 - warsztaty robienia świec z węzy pszczelej,
10.00 - 16.00 - rodzinne malowanie uli pszczelich,
11.00 - 16.00 - konkurs plastyczny “Pszczoła to zapylacz”,
12.00 - 13.00 - warsztaty nadruku na drewnie,
13.00 -15.00 - warsztaty robienia świec z wosku pszczelego z form silikonowych,
15.00 - 17.00- warsztaty robienia domków dla zapylaczy