Aby przybliżyć gościom bogatą ofertę edukacyjną uczniowie szkoły wraz z nauczycielami zorganizowali wiele atrakcji.
Uczniowie Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali degustację potraw wielkanocnych.
Zainteresowani nauką w zawodzie technik weterynarii mogli wziąć udział w zajęciach praktycznych z zakresu diagnostyki i pielęgnacji małych zwierząt.
[FOTORELACJANOWA]12670[/FOTORELACJANOWA]
Dużym zaciekawieniem cieszyły się pokazy i zajęcia warsztatowe na gospodarstwie szkolnym przygotowane przez uczniów Technikum w zawodzie technik rolnik, technik agrotroniki i mechanizacji rolnictwa oraz uczniów Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie mechanik- operator pojazdów i maszyn rolniczych.
Odbył się pokaz maszyn rolniczych, lekcja o życiu alpak i innych zwierząt hodowlanych, warsztaty językowe „Zero waste”, prezentacja na temat miast leżących na jedwabnym szlaku, natomiast amatorzy sportu mogli wziąć udział w zajęciach jogi.
Przedstawiona oferta edukacyjna spotkała się z dużym zainteresowaniem gości.
Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się wystawa przedstawiająca staże zawodowe w ramach programu Erasmus+ które odbywały się w ostatnich latach w Irlandii, Hiszpanii, Grecji, Szwecji, Chorwacji i Portugalii.
W czerwcu tego roku na staże we Włoszech uda się 20 uczniów i 4 nauczycieli. Przyszli absolwenci będą mogli również skorzystać ze staży zagranicznych gdyż szkoła posiada akredytację w programie Erasmus+ co zapewnia jej coroczne finansowanie wyjazdów.
Dziękujemy wszystkim uczniom za zaangażowanie w organizację Dnia Otwartego i promocję naszej szkoły.