Zamknij

Chleb Gdzie w Mielcu kpie dobry chleb , tylko dobry w sensie ze orginalny na zakwasie pieczony w piecu.26-12-2020 18:39:40

01

komentarz(9)

tomasz.kornak@megarotomasz.kornak@megaro

2 11

W OLVIKE jest przepyszny!!!! Tomasz.🙂

23:56, 26.12.2020
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

JanekJanek

6 0

Tak pyszny z gotowych komponentów

10:20, 27.12.2020

Dziku!Dziku!

9 4

U Duszkiewicza na Legionów chleb robiony jest na zakwasie, polecam też u Tarana dobry i duży wybór...

09:14, 27.12.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Ghost Ghost

3 0

W sklepie delikatesy premium obok basenu pytać o chleb wiejski kwadratowy pieczony w piecu żytni

09:18, 27.12.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

JenekJenek

0 1

Żytni czy przenny? Bo na zakwasie sie te i te robi

10:21, 27.12.2020
Odpowiedzi:3
Odpowiedz

J. PolskiJ. Polski

2 0

PSZENNY

11:19, 27.12.2020

ChlebekChlebek

0 0

Może chodziło mu o przaśny??

13:35, 27.12.2020

JanekJanek

0 0

Przasny to z nazwy ma pss i tyle w nim przaśny a na zakwasie przennym to chyba sie pojawił dopiero ale nie bede robił reklemy bo to nie pomysł autorski pewnej piekarni

06:19, 28.12.2020

JaJa

1 6

W sklepie w chorzelowie , nie ma lepszego

10:43, 27.12.2020
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

któryktóry

0 0

Pytanie w którym sklepie, w Chorzelowie jest kilka..

15:34, 27.12.2020

Kierowca Bombowca Kierowca Bombowca

0 2

Pewnie nie spełnia wszystkich wymogów opisanych w pytaniu lecz z całą pewnością mogę polecić chlebek ze stoiska SKALSKI w galerii aura na przeciwko górki cyranowskiej .
Chleb kupiony rano jest bardzo pyszny nawet i po 24 godzinach .

11:27, 27.12.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MałyMały

4 0

U mojej babci w Chrząstowie.

11:54, 27.12.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

sixty ninesixty nine

3 1

u Duszkiewicza jest najpyszniejszy,miodek w buzi:*

17:17, 27.12.2020
Odpowiedzi:3
Odpowiedz

jbbjbb

0 0

Tam nie jest pieczony na zakwasie ale z dodatkiem zakwasu zytniego chlebowego a to spora róznica plus olej z foremki :)

06:17, 28.12.2020

piekarzpiekarz

0 0

Każdy zakwas jest żytni chlebowy.

14:51, 28.12.2020

HahajHahaj

1 0

A o przennym nie slyszałeś piekarzu???? Czy wujek google nie podpowiadzial🙂

17:44, 28.12.2020

piekarzpiekarz

2 1

Podsumowując te wszystkie wpisy. Każdy chleb jest z pieca, z jednej piekarni z pieca ceramicznego, z innej z blaszanki. Z tego co znam rynek, to wszystkie piekarnie w Mielcu pieką na ceramikach, i to jest najlepszy wypiek. Nie piszę o piekarniach z okolic Mielca bo nie wiem. Każdy chleb(oprócz pszennego) jest na naturalnym zakwasie, bo wytwarza się go w banalny sposób, i każda piekarnia tak robi. Z resztą nigdy nie słyszałem o sztucznym zakwasie, co najwyżej o naturalnym suszonym i mielonym zakwasie. Więc proszę nie wypisywać bzdur, że ta piekarnia robi na naturalnym, a tamta nie. Smak pieczywa zależy od użytej mąki, od ukwaszenia zakwasu, od tego co miesza ciasto i od sposobu wypieku. A to w każdej piekarni przebiega w przybliżony, ale inny sposób.

14:48, 28.12.2020
Odpowiedzi:2
Odpowiedz

AmatorAmator

1 0

Jasne piekarzu......hahah.. a Duszkiewicz na blaszance i wychwalany....slabo sie przygotowałes ..malo wiesz ..popytaj jeszcze

17:52, 28.12.2020

ankaaankaa

0 0

Chleb pszenny można piec na zakwasie pszennym lub żytnim , albo mieszanym, sama piekę w domu chleb, w zwykłym piekarniku, na kamieniu do pizzy. Pracy mało, ale trzeba do doglądać, dlatego rzadko jest w piekarniach, ale jest.

17:54, 28.12.2020