Chleb Gdzie w Mielcu kpie dobry chleb , tylko dobry w sensie ze orginalny na zakwasie pieczony w piecu.26-12-2020 18:39:40
tomasz.kornak@megaro23:56, 26.12.2020
W OLVIKE jest przepyszny!!!! Tomasz.🙂
Dziku!09:14, 27.12.2020
U Duszkiewicza na Legionów chleb robiony jest na zakwasie, polecam też u Tarana dobry i duży wybór...
Ghost 09:18, 27.12.2020
W sklepie delikatesy premium obok basenu pytać o chleb wiejski kwadratowy pieczony w piecu żytni
Jenek10:21, 27.12.2020
Żytni czy przenny? Bo na zakwasie sie te i te robi
J. Polski11:19, 27.12.2020
PSZENNY
Chlebek13:35, 27.12.2020
Może chodziło mu o przaśny??
Janek06:19, 28.12.2020
Przasny to z nazwy ma pss i tyle w nim przaśny a na zakwasie przennym to chyba sie pojawił dopiero ale nie bede robił reklemy bo to nie pomysł autorski pewnej piekarni
Ja10:43, 27.12.2020
W sklepie w chorzelowie , nie ma lepszego
który15:34, 27.12.2020
Pytanie w którym sklepie, w Chorzelowie jest kilka..
Kierowca Bombowca 11:27, 27.12.2020
Pewnie nie spełnia wszystkich wymogów opisanych w pytaniu lecz z całą pewnością mogę polecić chlebek ze stoiska SKALSKI w galerii aura na przeciwko górki cyranowskiej .
Chleb kupiony rano jest bardzo pyszny nawet i po 24 godzinach .
Mały11:54, 27.12.2020
U mojej babci w Chrząstowie.
sixty nine17:17, 27.12.2020
u Duszkiewicza jest najpyszniejszy,miodek w buzi:*
jbb06:17, 28.12.2020
Tam nie jest pieczony na zakwasie ale z dodatkiem zakwasu zytniego chlebowego a to spora róznica plus olej z foremki :)
piekarz14:51, 28.12.2020
Każdy zakwas jest żytni chlebowy.
Hahaj17:44, 28.12.2020
A o przennym nie slyszałeś piekarzu???? Czy wujek google nie podpowiadzial🙂
piekarz14:48, 28.12.2020
Podsumowując te wszystkie wpisy. Każdy chleb jest z pieca, z jednej piekarni z pieca ceramicznego, z innej z blaszanki. Z tego co znam rynek, to wszystkie piekarnie w Mielcu pieką na ceramikach, i to jest najlepszy wypiek. Nie piszę o piekarniach z okolic Mielca bo nie wiem. Każdy chleb(oprócz pszennego) jest na naturalnym zakwasie, bo wytwarza się go w banalny sposób, i każda piekarnia tak robi. Z resztą nigdy nie słyszałem o sztucznym zakwasie, co najwyżej o naturalnym suszonym i mielonym zakwasie. Więc proszę nie wypisywać bzdur, że ta piekarnia robi na naturalnym, a tamta nie. Smak pieczywa zależy od użytej mąki, od ukwaszenia zakwasu, od tego co miesza ciasto i od sposobu wypieku. A to w każdej piekarni przebiega w przybliżony, ale inny sposób.
Amator17:52, 28.12.2020
Jasne piekarzu......hahah.. a Duszkiewicz na blaszance i wychwalany....slabo sie przygotowałes ..malo wiesz ..popytaj jeszcze
ankaa17:54, 28.12.2020
Chleb pszenny można piec na zakwasie pszennym lub żytnim , albo mieszanym, sama piekę w domu chleb, w zwykłym piekarniku, na kamieniu do pizzy. Pracy mało, ale trzeba do doglądać, dlatego rzadko jest w piekarniach, ale jest.
6 0
Tak pyszny z gotowych komponentów