Zamknij

Pizza neapolitańska w Mielcu? W BOMBOLONE rozmawiamy z MARIUSZEM JOŃCĄ [WIDEO]

Dzień Dobry Mielec + 08:16, 15.01.2025 Aktualizacja: 08:22, 15.01.2025

Z kamerami odwiedziliśmy mielecką restaurację BOMBOLONE - PIZZA NAPOLETANA & MORE, która serwuje prawdziwą pizzę neapolitańską. Gościł nas tam właściciel Bombolone Mariusz Jońca, który z pasją opowiadał o włoskiej kuchni i ofercie swojej restauracji.

ZOBACZCIE NASZE WIDEO↓


Zobaczcie zdjęcia z nagrania:

[FOTORELACJANOWA]12189[/FOTORELACJANOWA]


Głównym daniem restauracji Bombolone jest pizza, wypiekana w stylu neapolitańskim, zgodnie z tradycyjną recepturą.

Co to oznacza? Prawdziwa pizza neapolitańska cechuje się średnicą nie przekraczającą 35 cm oraz zarumienionym, delikatnie przypalonym brzegiem. Pizza wypiekana jest w czasie 60-90 sekund w specjalnym piecu w kształcie kopuły, rozgrzanym do temperatury ok. 460-500 ⁰C.

Restauracja znajduje się przy ulicy Wolności 44, obok Merkury Marketu. Jest otwarta codziennie w godzinach 13:00 - 22:00.

[ZT]83988[/ZT]

(Dzień Dobry Mielec)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%