Zamknij
REKLAMA

Restauracja Atena to jedno z najciekawszych miejsc

10:38, 11.04.2019 | Artykuł sponsorowany

Restauracja Atena to jedno z najciekawszych miejsc na mapie miasta Mielca, które nieustannie zachwyca gości nowoczesnym wnętrzem i wyjątkowym menu.

Wyjątkowym atutem naszego menu są regionalne produkty, jesteśmy na mapie Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki. ".Sami robimy tradycyjne pierogi, wykorzystujemy nowoczesne techniki kulinarne, które zapewniają bogactwo naturalnych smaków, u nas możesz spróbować dań wykonanych w technice sous vide.

Odwiedzają nas goście indywidualni, biznesowi, rodziny z dziećmi. Atutem, jest lokalizacja - położenie w blisko centrum miasta. Restauracja Atena to idealne miejsce dla wszystkich osób, które zarówno starają się cenić smak tradycji jak i kochają to co nowoczesne i nowatorskie.

Atutem restauracji są ozdobne parawany oraz rośliny, którymi oddzielone są stoliki. Gwarantują gościom restauracji komfort i swobodę konwersacji.

W restauracji wydawane są także śniadania hotelowe. Wygodna forma bufetu szwedzkiego pozwala samodzielnie skomponować posiłek. W menu są zarówno dania ciepłe - jajecznica, parówki, naleśniczki, a także bufet zimny - wędliny, pasztety czy sery. Ponadto - owoce, desery, kawa, herbata i soki. Śniadania serwowane są od poniedziałku do soboty w godz. 6.30-10.00, a w niedziele - w godz. 7:00-11.00. Mogą na nie przyjść także goście z zewnątrz.

Dostępne jest również menu dziecięce. Z myślą o najmłodszych przygotowano: rosół z makronem, zupę pomidorową z ryżem, chrupiący filet z kurczaka z frytkami czy filet z dorsza na parze. 

Atutem restauracji jest również profesjonalny personel, który zapewnia gościom obsługę na najwyższym poziomie, a także chętnie odpowiada na nurtujące pytania dotyczące przygotowywanych posiłków.

Również szef kuchni dokłada wszelkich starań, by serwowane dania nie tylko dostarczały niezwykłych doznań smakowych, lecz również zachwycały swoim wyglądem. Pieczę nad pysznymi daniami stanowi Robert Joachimiak-Szpinda, Szef Kuchni restauracji Atena, Warszawiak z urodzenia, absolwent warszawskiej „poznańskiej”. Pierwszą pracę podjął w Urzędzie Rady Ministrów, następnie długo zdobywał doświadczenie za granicą i w kraju. Ostatnie lata jako szef kuchni w nadmorskich i krakowskich czterogwiazdkowych hotelach, opiekował się kilkoma restauracjami. Zdobyte w hotelowej gastronomii doświadczenia przekłada na swój język i czyni z tego swoistą sztukę przekazu pozytywnych odczuć – zaraża miłością do kuchni. Uwielbia bezpośredni kontakt z gośćmi, daje mu to wiele radości i kolejnych inspiracji. Kocha podróże, nietuzinkowe jedzenie, wykwintne wina i sztukę pod każdą postacią. Sam nazywa siebie prowokatorem w kuchni.

Restaurację Atena wyróżnia nowoczesny wystrój. Dominuje cegła przełamana szarościami, zieleniami i czernią z elementami drewna. Jest też kącik dziecięcy.

Restauracja Atena oferuję 5 osobnych sal w których można zorganizować spotkania biznesowe, wesela, chrzciny, komunie, bankiety czy uroczyste kolacje.

Restauracja Atena oferuje również catering z dowozem we wskazane miejsce. - Przygotowane przez nas posiłki uświetnią eleganckie kolacje, a także inne imprezy okolicznościowe.

Restauracja Atena działa na parterze hotelu Atena przy ul. Przemysłowej 67, jest czynna w godz. 6:30.00-23.00 (zamówienia są przyjmowane do godz. 22.30).

TO NIE WSZYSTKO!

Restauracja Atena to również:

•         Bezpłatny internet WiFi
•         Specjalne rodzinne menu
•         Wyjątkowe słodkie wypieki z własnej cukierni
•         Menu dietetyczne, np. bez glutenu (po wcześniejszym zamówieniu)
•         Ogródek letni
•         Dodatkowa dziecięca karta menu
•         Krzesełko dla dzieci,
•         Kącik zabaw
•         Kredki i kolorowanki
•         Duży monitorowany parking

ZAREZERWUJ STOLIK

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować stolik w Restauracji Atena. Zapraszamy!

Zadzwoń: Restauracja +48 17 773 91 20
www.hotel-atena.pl

(Artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
REKLAMA
© hej.mielec.pl | Prawa zastrzeżone